Nov sirup Strath s sončnim vitaminom
Avtor: Polona Čepon
11 Jan, 2021
Kategorija: Blog

Družina Strath se je povečala, imamo novega člana. Strath sirup z vitaminom D je med prvimi pošiljkami v Evropi prispel tudi v Slovenijo. Bogat z vitaminom D, ki prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema, je novi sirup Strath odlična izbira, če želite telesu zagotoviti močno odpornost v hladnih dneh. Poiščite svoj odmerek vitamina D tukaj.

Zanimiva dejstva o vitaminu D.

Vitamin D je esencialni vitamin, ki spada v skupino vitaminov topnih v maščobah. Poleg tega, da je pomemben za vzdrževanje zdravega imunskega sistema, je zaradi svoje sestave bolj hormon kot vitamin. V nasprotju z drugimi vitamini, ki jih je mogoče v telo vnašati izključno s prehrano ali prehranskimi dopolnili, se vitamin D, razen v prehranskih dopolnilih in prehrani, pod vplivom UV sevanja lahko sintetizira v telesu, natančneje v koži. Zato mu pravimo tudi sončni vitamin.

Ta resnično edinstven vitamin ima številne funkcije v telesu. Ena izmed njegovih osnovnih vlog je prispevati k normalni absorpciji kalcija in fosforja iz hrane. Poleg tega prispeva k ohranjanju normalnega delovanja mišic, kosti in zob, kot tudi k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Največji vir vitamina D pri ljudeh je absorpcija sončne svetlobe skozi kožo. Kaj pa obdobja, ko sončnih žarkov ni? Vire vitamina D najdemo tudi v živilih in prehranskih dopolnilih.

Pri izbiri prehranskega dopolnila je priporočljivo upoštevati nekaj nasvetov. Pomembno je, da uporabljate prehranska dopolnila iz preverjenih naravnih sestavin, brez konzervansov, umetnih barvil ali umetnih arom. Pomembno je tudi, da izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D. Strath, sirup z vitaminom D, vsebuje vse našteto.

Sončni vitamin

Kako nastane Strath sirup z vitaminom D?

Njegova posebnost je v načinu proizvodnje. Sirup Strath Original je edinstven in prepoznan po povsem naravnem proizvodnem procesu. Oba sirupa Strath sta proizvedena po istem tehnološkem postopku in vsebujeta plazmoliziran rastlinski kvas, ki se hrani z več kot 50 različnimi zdravilnimi rastlinami. Za Strath z vitaminom D se kvas, izpostavljen UV svetlobi, uporablja za spodbujanje naravne sinteze vitamina D. Z drugimi besedami, v novem sirupu Strath z vitaminom D vitamin ni umetno dodan, ampak ga je kvas ustvaril povsem naravno. Na enak način se vitamin D proizvaja v našem telesu, ko kožo izpostavimo sončni svetlobi. Naravni postopek proizvodnje vitamina D v kvasu pod vplivom izpostavljenosti ultravijoličnim žarkom je patentiran postopek in Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je to obliko vitamina D uvrstila med novo živilo. Vitamin D v kvasu je znan tudi kot D2 ali “rastlinska oblika” vitamina D in je zato primeren tudi za vegetarijance.

Strath® Original sirup z vitaminom D je naraven in lahek sirup, ki ga jeseni in pozimi še posebej priporočamo, saj je takrat naše telo manj izpostavljeno sončni svetlobi. Ljudem s pomanjkanjem vitamina D, vegetarijancem (vitamin D2 rastlinskega izvora) in vsem, ki želijo naravno prehransko dopolnilo, je sirup pisna na kožo.

Za koga je primeren?

• otroci, starejši od 1 leta,
• učenci in študentje, ki so izpostavljeni stresu,
• odrasli,
• nosečnice in doječe matere,
• športniki,
• starejši.

Pomembno je omeniti, da Strath sirup z vitaminom D vsebuje 120 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina D. Ni vam več potrebno skrbeti zaradi pomanjkanja vitamina D, saj en odmerek sirupa zadovolji dnevno potrebo po tem vitaminu.

V trenutnih epidemioloških razmerah je pomembno, da telo oskrbimo s potrebnimi hranili (vitamini, minerali, aminokislinami) – in sirup Strath® Original z vitaminom D vsebuje kar 60 nutrientov. Zato je popolna rešitev za zaščito vašega imunskega sistema. Poiščite novi Strath v spletni trgovini A1 – All Natural ter v bolje opremljenih lekarnah in specializiranih trgovinah z zdravo hrano. Pridružite se zadovoljnim strankam, ki se vedno znova vračajo k temu naravnemu in večnamenskemu izdelku.

Strath z vitaminom D
DELI